loading...
پایگاه تخصصی سوالات امتحانی و راهنمایی تحصیلی
مهدی سلیمان مزرجی بازدید : 206 یکشنبه 19 خرداد 1392 نظرات (0)

 

·         آیا همیشه شاگرد اول بودی؟  درسال  پیش دانشگاهی بله ولی در دبیرستان جزو دانش ا موزان   خوب بودم

 

·         سه ویژگی بارز شخصیتی خودت رو بگو: خودباور- با پشتکار-  با انگیزه

 

·         سه دلیل اصلی موفقیتت چی بوده؟ تلاش- باور به اینکه می توانم نتیجه خوبی کسب کنم- هوش

 

·         هوش، پشتکار، انگیزه و برنامه ریزی.  اهمیت هر یک در موفقیتت چقدر بوده؟همه تاثیر داشتند البته با برنامه کار کردن و پشتکار بالا مهمتر بودند.

 

·         دلیل اصلی شکست دور و بری هات در سال کنکور چیا بوده؟ استرس- اعتماد به نفس پایین-  عدم وقت گذاشتن روی تمامی دروس و بی برنامه بودن

 

·         آیا برای کسب رتبه برتر یک سال کنکور کافیه یا حتما باید از سالهای قبل برنامه ریزی کرد؟

 

من  در سالهای دبیرستان خیلی تست نمی زدم ولی سعی می کردم درسها را مفهومی یاد بگیرم و بیشتر برنامه ریزی برای رتبه برتر شدن مربوط به پیش بود.

 

 

·         دربرهه های زیر روزی چند ساعت مفید درس می خوندی؟

o        تابستان/روزایی که مدرسه میرفتی:3-4 ساعت

o        تابستان/روزای تعطیل:10 ساعت

o        قبل عید/روزای مدرسه:4-5 ساعت

o        قبل عید/روزای تعطیل:10-12 ساعت

o        بعد عید/روزای مدرسه: 4-5 ساعت

o        بعد عید/روزای تعطیل:10-14 ساعت

 

·         به طور متوسط هر درسو چند ساعت در هفته می خوندی؟ خیلی بستگی به درسش دارد. بعضی دروس که احساس تسلط بیشتری داشتم را کمتر و دروس با ضریب بالا را خیلی بیشتر وقت می گذاشتم.

 

·         اگر کسی الان ساعت مطالعه اش کم باشه، چه طوری میتونه ساعتشو بالا ببره؟ باید سعی کند به تدریج ساعت مطالعه را  در برنامه اش زیاد کند و به تدریج حجم کارش را افزایش دهد.

 

·         خوب و مفید درس خوندن یعنی چه؟ با ذهن اماده درس خواندن و تمرکز کامل داشتن مثلا باید به اندازه کافی خواب داشته باشیم تا ذهن امادگی یادگیری داشته باشد

 

·         شیوه برنامه ریزیت چگونه بود؟ برای هر درس در هر روز وقتی را تعیین می کردم و کارهایی که در یک روز انجام می دادم را یادداشت می کردم تا اخر هفته بتوانم بفهمم به کدام درس وقت کمتری گذاشته ام تا هفته بعد جبران کنم. سعی می کردم برای دروس عمومی نیز به اندازه کافی وقت بگذارم.بعد عید سعی می کردم هر چقدر کم ولی در هر 15 روز از تمامی دروس تست زده باشم تا تسلط داشته باشم.

 

 

·         انجام یک برنامه همیشه سخته (غیر از یکی دو روز اول!). چطور میشه به انجام برنامه پایبند بود؟ برنامه ام را به گونه ای تنظیم می کردم که انجامش خیلی برایم دشوار نباشد و بالای تواناییم  نباشد.خیلی خودم را درگیر ساعت بندی دقیق نمی کردم و گاهی برنامه ام را تغییر می دادم.

 

·         آیا در سال کنکور تفریح هم میکردی؟ کلاس غیر درسی هم می رفتی؟

تفریح داشتم البته با برنامه ریزی و کم. خیر

 

 

·         اهمیت مدرسه در سال کنکور؟ مدرسه از لحاظ برنامه ریزی و بودن در متن یک برنامه  و تنظیم برنامه با سایر بچه ها تاثیر داشت.

 

·         اهمیت معلمان در سال کنکور؟ معلمان مسیر درست را برای یادگیری فراهم می کنند.

 

·         اهمیت مشاوران در سال کنکور؟ در برنامه ریزی

 

·         اهمیت خانواده در سال کنکور؟ ایجاد فضای مناسب برای درس خواندن و انگیزه دادن به دانش اموز

 

·         اهمیت کنکور آزمایشی:  به ما فرصت می دهد تا بی دقتیهایمان را جبران کنیم و با دانستن رتبه خود سعی در بهتر کردن موقعیت خود کنیم. پیش رفتن با برنامه یک ازمون ازمایشی باعث می شود درسهایمان را کامل بخوانیم و همین طور کیفیت خواندنمان را ارزیابی کنیم.

 

·         اهمیت درسای عمومی:بسیار تعیین کننده هستند مخصوصا مباحثی که بعضی بچه ها کنار می گذارند مثلا درک مطلب ها و   زبان فارسی

 

·         اهمیت دروس اختصاصی: برای کسب رتبه خوب ابتدا باید درصد خوبی در دروس اختصاصی داشت مخصوصا ریاضی که تستهای سختتری دارد و نیاز به سرعت و دقت بالایی دارد.

 

·         مهمترین کارایی که در تابستون باید کرد؟ به دست اوردن تسلط در درسهای پایه و مباحثی که ضعیف هستیم تا فشار کار کم است و به اندازه کافی وقت داریم 

 

·         مهمترین کارایی که قبل عید باید کرد؟ باید دروس را مفهومی یاد گرفت و هنگام یادگیری به اندازه کافی تست زد.

 

·         مهمترین کارایی که  بعد از عید باید کرد؟ یادگیری دروس باقی مانده و جمع بندی و دوره- زدن ازمون جامع

 

·         آیا کلاس آموزشگاه می رفتی/معلم خصوصی داشتی؟ چقدر آموزشگاه یا کلاس خصوصی لازمه؟کلاسهای رفع اشکال داشتم.اگر کسی ضعفی در درسی دارد آن راباید به گونه ای جبران کند .اگر خودش نمی تواند با کتابهای اموزشی جبران کند استفاده از کلاس می تواند مفید باشد.

 

·         در دانشگاه چه رشته ای رو انتخاب کردی؟ برق شریف

 

·         برنامه ات برای آینده چیه؟ ممکنه از ایران بری؟ می خواهم تا جایی که بتوانم در گرایشی که علاقه دارم فعالیت کنم و ادامه تحصیل بدهم -نمی دانم

 

·         توصیه ات برای بچه های کنکوری؟ به خودشان باور داشته باشند و برای رسیدن به هدفشان تا جایی که می توانند تلاش کنند.

 

·         حرف آخر: ارزوی موفقیت برای همه دارم!

 

 

بینهایت از شرکتت در این مصاحبه ممنونم!

                با اعلام نتایج کنکور 90 برخی داوطلبان برای آینده خود برنامه‌ریزی می‌کنند و عده‌ای از شکستی که می‌تواند پلی برای پیروزی باشد، غمگین هستند.

                در این میان شکی نیست که نفرات برتر با کسب بالاترین حد موفقیت در این آزمون بهترین الگو برای شناخت راه پیش روی همه‌ی داوطلبان کنکور هستند. درج بخش هر چند کوچکی از تجربیات و دانسته‌های آنها می‌تواند بهترین هدیه برای تک‌تک داوطلبان کنکور باشد.

به همین منظور در این مقاله با خانم ساغر سیدعباس‌زاده رتبه‌ی یک گروه علوم ریاضی به گفت‌وگو نشستیم تا شما را با جزئیات برنامه‌ی درسی ایشان آشنا سازیم.

خانم عباس‌زاده پیش از هرچیز از خودتان و از شرایط خانوادگی و تحصیلی‌تان بفرمایید؟

ما یک خانواده 4 نفره هستیم. پدرم مهندس برق است و مادرم هم لیسانس مامایی دارد. یک خواهر هم دارم که از من کوچک‌تر است و در مقطع راهنمایی تحصیل می‌کند.

از چه زمانی به طور جدی تصمیم گرفتید برای کنکور برنامه‌ریزی کنید؟

با توجه به اینکه پیش‌دانشگاهی من از 15 تیرماه شروع شد، از همان زمان به طور جدی برای کنکور برنامه‌ریزی کردم. البته از سال سوم تکالیفم را کامل انجام می‌دادم و چون عمقی درس می‌خواندم، امتحانات نهایی‌ام را همان شب قبل از امتحان مطالعه می‌کردم. طوری نبود که فقط و فقط به کنکور فکر کنم، اما در طول سال درس‌ها را عمیق می‌خواندم، با این‌ همه همیشه شب امتحانی بودم و از دوم دبیرستان هم برای المپیاد درس می‌خواندم.

با توجه به اینکه بعضی از داوطلبان نگران تمام نکردن دروس پایه و پیش‌دانشگاهی در تابستان هستند، شما در این زمان چطور برنامه‌ریزی کردید؟ آیا توانستید مباحث درسی پایه را در این دوره به طور کامل مطالعه کنید؟

من برنامه خاصی نداشتم، البته دوستانی داشتم که اول دروس پایه را مطالعه می‌کردند و بعد دروس پیش‌دانشگاهی را، ولی من به این شیوه مطالعه نمی‌کردم و بیشتر سعی داشتم با برنامه‌ی مدرسه پیش بروم و تست‌ها را هم درس به درس می‌زدم و تا آخر سال هم به همین شیوه عمل کردم. نقش برنامه‌ریزی و مطالعه‌ی دقیق را هیچ‌کس نمی‌تواند انکار کند، اما شیوه‌ی مطالعه افراد نیز با هم متفاوت است.

مطالعه روزانه‌ی شما به چه صورت بود؟

روزهایی که به مدرسه می‌رفتم تا ساعت 3:15 بعد از ظهر در مدرسه بودم و از ساعت 5 عصر حدود 4 تا 5 ساعت مطالعه می‌کردم، اما در روزهای تعطیل ساعت 8 صبح شروع به درس خواندن می‌کردم و حدود 10 تا 14 ساعت مطالعه داشتم و شب‌ها هم اگر انگیزه داشتم تا ساعت 2 شب درس می‌خواندم. البته اوایل با انرژی بیشتری مطالعه می‌کردم، اما مانند بسیاری از داوطلبان کنکور با معضل بی‌انگیزگی و استرس مواجه شدم و هر چه به کنکور نزدیک‌تر می‌شدم، به خاطر استرس، تمرکزم کمتر می‌شد و خیلی خسته شده بودم. به همین دلیل ساعت مطالعه‌ام کمتر شد. البته رمز موفقیت هم در این است که دقیقا در همین ایام با قدرت به مطالعه ادامه دهیم. در کل به طور متوسط حدود 55 تا 60 ساعت مطالعه هفتگی داشتم. از اول تابستان کمتر مطالعه می‌کردم، ولی زمانی که حجم درس‌ها بیشتر شد، ساعت بیشتری را به درس خواندن اختصاص دادم.

زمان مطالعه هفتگی‌تان را چگونه بین دروس پایه و پیش‌دانشگاهی تقسیم می‌کردید؟

با توجه به ‌اینکه در هفته 4 روز مدرسه می‌رفتم و با توجه به نوع و میزان مطالعه‌ام، بر دروس پایه - مخصوصا دروس سال سوم - به طور کامل تسلط داشتم و بیشتر وقتم را به مطالعه دروس پیش‌دانشگاهی اختصاص دادم و بعد از اتمام هر مبحث تست زدم. برای دروس پایه نیز با توجه به میزان تسلطم، به زدن تست اکتفا می‌کردم.

آیا فاصله زمانی مشخصی را بین مطالعه یک مبحث و زدن تست همان مبحث رعایت می‌کردید؟

من پیش‌ از این نیز گفتم که شرایط، علایق و شیوه‌ی مطالعه هر داوطلب با دیگری متفاوت است، به همین دلیل به نظر من این قید و بندها نباید باشد. هر داوطلب باید با توجه به شرایط خود برنامه‌ریزی کند و ساعت خاصی را برای تست‌زنی اختصاص بدهد.

آیا توانستید تا قبل از عید یک دور مطالعه درس‌هایتان را تمام کنید؟

چون من طبق برنامه‌ی مدرسه پیش می‌رفتم، تا شب عید درس‌ها را به طور کامل تمام نکرده بودم، در صورتی که خیلی از مدارس تا قبل از عید، یک دور کتاب‌های درسی را تمام کرده بودند.

برنامه درسی کسی را هم الگوی خودتان قرار داده بودید؟

خیر، با توجه به اینکه شرایط درسی و میزان توانایی هر کس با دیگری متفاوت است، ممکن است کسی با توجه به توانایی‌اش بتواند روزی 18 ساعت هم درس بخواند. البته توجه به تجربیات و نوع مشکلات و فشارهای روانی دیگر نفرات موفق کنکور، برایم جالب بود، اما هیچ وقت الگو‌برداری صرف انجام ندادم.

برنامه استراحت و مطالعه‌ات چگونه بود؟

با توجه به نوع محتوای مطالب، میزان استراحتم فرق می‌کرد. مثلا بعد از مطالعه‌ی درس دیفرانسیل حتما استراحت می‌کردم، اما در کل سعی‌ام بر آن بود که یک مبحث را تمام کنم، بعد استراحت کنم. گاهی باید به خستگی و دلزدگی توجه کرد، مثلا اگر حس می‌کردم خیلی خسته‌ام، یک ساعت استراحت می‌کردم و گاهی هم ساعات استراحتم خیلی کوتاه می‌شد.

در این یک‌سالی که برای کنکور آماده می‌شدید، آیا روزی هم بود که اصلا مطالعه‌ای نداشته باشید؟

بله.قبل از عید روزی بود که تصمیم گرفتم کامل استراحت کنم، اما در کل روزهای آمادگی برای کنکور، تنها همین یک‌روز را به خودم استراحت دادم.

آیا مطمئن بودید راهی که می‌روید درست است و آیا پیش آمده بود ناامیدی به سراغتان بیاید؟

اصولا نسبت به کنکور و آینده‌ام امیدوار بودم و هستم، چون تصورم این بود که وقتی تلاشم را می‌کنم، حتما نتیجه خواهم گرفت. حتی زمانی هم که در آزمونی نمره‌ی کم می‌آوردم، به خودم تلقین می‌کردم که در آن آزمون تقلب شده است!!! از این طریق انرژی و انگیزه‌ام را از دست نمی‌دادم. اینکه راه و هدفت برایت اهمیت داشته‌ باشد، خیلی مهم است.

پس به مسیری که می‌رفتید، ایمان داشتید؟

بله. احساس می‌کردم از نعمت هوش کافی برخوردارم و اگر هم در درسی ضعیف بودم، ناامید نمی‌شدم و سعی می‌کردم با تمرین جبران کنم.

آیا در مدرسه هم به شما ثابت شده بود که نسبت به دیگر دانش‌آموزان برتر هستید؟

بله. سال پیش‌دانشگاهی که جدی درس می‌خواندم، در اکثر آزمون‌های‌ جامع نفر اول می‌شدم. اوایل ترازم از تراز نفر دوم 200، 300 تا بیشتر بود،/ اما هر چه پیش رفت اختلاف ترازم با نفر دوم، حتی به 2 هزار هم رسید که بچه‌ها خیلی عصبانی می‌شدند!

از کسی که اکثرا در آزمون‌ها نفر دوم می‌شد، هم خبر دارید؟

بله. در کنکور سراسری رتبه 48 سهمیه را کسب کرد.

پس با توجه به اینکه در مدرسه هم شاگرد اول بودید و نتیجه‌ی خوبی هم در آزمون‌ها کسب می‌کردید، نتیجه کنکور خیلی برایتان دور از ذهن نبود.

دقیقا، با توجه به نتایجی که کسب می‌کردم، نتیجه کنکور برایم چندان عجیب نبود. معلوماتم کافی بود و فکر می‌کردم رتبه‌ام یک یا 2 رقمی شود، اما با شرایطی که امتحان دادم؛ کمی دچار تردید شده بودم. همین تردید که گویا دامنگیر همه‌ی نفرات کنکور است، باعث شد که با شنیدن خبر اول شدنم واقعا خوشحال شوم.

وقتی آزمونی را خراب می‌کردید، چطور روحیه‌تان را حفظ می‌کردید؟

وقتی درصدهایی را که می‌خواستم نمی‌زدم یک مقدار روحیه‌ام ضعیف می‌شد، ولی سعی می‌کردم تمرینات و مطالعه‌ام را بیشتر کنم. مثلا یک بار ادبیات را 73 درصد زدم و برای آزمون بعد خیلی تمرین ‌کردم تا نتیجه دلخواهم را به‌دست آوردم.

برای دروس عمومی و اختصاصی به یک میزان تلاش کردید؟

نه، برای هر درس تلاشی متناسب با اهمیتش انجام دادم، اما باید گفت که هر ‌چه در توان داشتم برای موفقیت انجام دادم. البته در جلسه‌ی کنکور کمی در دفترچه‌ی عمومی بی‌دقتی کردم و توقع‌ام برآورده نشد.

شب قبل از کنکور ...؟

شب قبل از کنکور خیلی بد بود، طوری که بهتر است داوطلبان چیزی از آن شب ندانند! در واقع از خرداد به بعد، شب‌های قبل از آزمون به دلیل بالا رفتن میزان استرس، خوابم نمی‌برد و خیلی اضطراب داشتم. شب کنکور هم با همه‌ی نصایح و توصیه‌ها، تا ساعت 2 بامداد خوابم نبرد.

فکر می‌کنید کنکور آزمایشی چقدر در روند درس خواندن شما تاثیر داشته است؟

مسلما بی‌تاثیر نیست، من با آزمون‌های مدرسه پیش می‌رفتم و با آمادگی کامل سر جلسه حاضر می‌شدم و برای خودم هر هفته یک آزمون گذاشته بودم و این کار باعث می‌شد مطالب بهتر در ذهنم تثبیت شود.

خب! حالا برویم سراغ درس‌ها، با توجه به اینکه درس ادبیاتتان را در کنکور خوب زده‌اید و از درصدتان در این درس راضی هستید، برای مطالعه درس ادبیات چه پیشنهادی برای داوطلبان دارید؟

من کلا استعدادی در ادبیات نداشتم! بین دوستانم هم تنها کسی بودم که در این زمینه بی‌استعداد بود؛ ولی زیاد تمرین می‌کردم و به داوطلبان توصیه می‌کنم که كتاب‌هاي قرابت معنایی و مفهومي را بيشتر بخوانند.

درس‌ها را به ترتیب چیدمان دفترچه آزمون جواب دادید؟

بله. از ابتدا هم تصمیم داشتم هر طور شده ترتیب پاسخگویی را مطابق چیدمان دفتر‌چه‌ها رعایت کنم.

با توجه به اینکه داوطلبان برای حفظ کردن آیه‌های درس معارف مشکل دارند، شما برای این درس چطور برنامه‌ریزی کردید ؟

معارف را قبل از عید 2 بار کامل خواندم و هر روز هم 2 درس را مطالعه می‌کردم و حدودا 5 دور مرور داشتم و در کنکور هم این درس را حدود 94 درصد زدم. برای خواندن آیه‌ها از کتاب  استفاده کردم و بیشتر سعی کردم متن آیه‌ها را حفظ کنم و پیام آیه‌ها را هم کامل مطالعه کردم.

به درس عربي هم تسلط داشتید و آیا این درس توانست توقعتان را در کنکور برآورده کند؟

تسلطم در این درس خوب بود. چون عربی را در سال سوم خوانده و قواعدش را كامل ياد گرفته بودم، در سال پیش‌دانشگاهی کمتر برای این درس وقت گذاشتم، ولي یک مقدار درك مطلب را مشكل داشتم و چون این درس تست‌های تاليفي خوبي ندارد، بيشتر تست‌های كنكور را زدم و قبل از عيد وقت زيادي روی درس عربي نگذاشتم. بعد از عید شروع به تست زدن كردم و توانستم در کنکور حدود 95 درصد بزنم. در کل اگر داوطلبان عربي را در حد كتاب هم بلد باشند، زياد نيازي به دوره ندارد.

برای زبان انگلیسی چقدر وقت گذاشتید؟

زبان انگلیسی‌ام از اول خوب بود و برای امتحان تافل هم آمادگی داشتم، ولی به دلیل اینکه بعد از امتحانات نهایی بود و باید یک دور دیگر کتاب‌ها را برای کنکور مطالعه می‌کردم؛ امتحان ندادم. در کل به زبان تسلط کامل داشتم. برای همین در جلسه کنکور زیاد وقت نگذاشتم.

درسی بود که صد زده باشی، چون داوطلبان فكر مي‌كنند براي اول شدن بايد بیشتر دروس را 100 بزنند؟

نه. 100 نداشتم. اما همان‌طور که می‌بینید موفق شدم.

مدیریت جلسه شما در پاسخگویی به سوالات عمومی چگونه بود؟

براي درس ادبيات 25دقيقه، 15 دقيقه برای درس زبان، 15 دقیقه برای درس معارف و 20 دقيقه برای درس عربي. طبق همين برنامه پيش رفتم و فكر مي‌كنم وقت هم زياد آوردم.

در مورد دروس اختصاصی چطور؟ از درس ریاضی شروع می‌کنم که خیلی به آن علاقه دارید.

با توجه به اینکه درس ریاضی تاثیر مستقیمی در بالا بردن تراز دارد، من تقریبا هر روز مطالعه‌ی درس ریاضی را در برنامه‌ی روزانه‌ام داشتم. به نظرم تمرین در این درس خیلی مهم است. البته من تست‌های کنکورهای سال‌های قبل را هم زده بودم.

برای دروس تحلیلی مثل هندسه چطور برنامه‌ریزی کردید؟

این درس خیلی به فرمول حفظ كردن نیازی ندارد، ولي به تمرين و تست زدن زیاد احتیاج دارد. من هم مطابق همین فرمول تلاش کردم تمرین و تست زیادی حل کنم.

برای درس ديفرانسيل و حسابان چه پیشنهادی برای داوطلبان دارید؟

به دلیل اینکه اين دروس بيشتر محاسبه‌‌ای هستند، بايد برایشان بیشتر وقت بگذارند تا نتیجه‌ی خوبی از این دروس بگیرند. مثلا مبحثي مثل تابع نیازمند این است که داوطلب از پایه بر آن مسلط باشد،َ چون درس مفهومي است و نيازی به تست زدن زیاد ندارد. همچنین تسلط بر مباحث حد و پيوستگي هم لازم است، براي اينكه بتوانند به بقيه مباحث مسلط شوند.

با درس گسسته چطور کنار آمدید؟

گسسته جزو دروس مفهومي است و حفظ كردني ندارد، بنابراین بیشتر سعی کردم این درس را مفهومی بخوانم. با توجه به تاثیر مستقیمی که در نتیجه‌ی کنکور دارد، سوالاتی هم که در کنکور از این درس مطرح می‌شود، معمولا مشکل است. این دروس از جمله دروسی است که وقت بیشتری را برای مطالعه می‌طلبد.

از بین دروس اختصاصی، فیزیک درسی است که فضای انتخابی دارد و این امکان را دارد که داوطلبان مباحثی را انتخاب کرده و بیشتر مطالعه کنند. شما برای این درس چه برنامه‌ای داشتید و آیا به اندازه ریاضی روی این درس وقت گذاشتید؟

من در کل نصف زمانی را که برای ریاضی وقت گذاشتم؛ به فیزیک اختصاص دادم و فکر می‌کنم همین مقدار زمان کافی بود. فیزیک از جمله درس‌هایی است که با حفظ کردن فرمول می‌توانی حدود 70 درصد تست بزنی. به همین خاطر بیشتر سعی کردم از مباحثی که اشکال دارم، تست بزنم و در جلسه کنکور هم این درس را 94 درصد زدم.

برنامه مطالعاتی‌ات برای درس شیمی چگونه بود؟

شیمی را در سطح کتاب‌های درسی مطالعه کردم و فکر می‌کنم همین مقدار کفایت می‌کند. کتاب درسی دوم و سوم را 2 تا 3 بار مرور کردم و در کنکور هم 89 درصد زدم و به داوطلبان هم توصیه می‌کنم سعی کنند درس را کامل بفهمند و مسائل را با دقت حل کنند و زیاد به مباحث حاشیه‌ای نپردازند.

در پاسخگویی به دفترچه اختصاصي وقت كم نیاورديد؟

نه. حتی در درس شيمي 5 دقيقه وقت اضافه آوردم كه آن را به رياضي اختصاص دادم. واقعیت این است که مدیریت زمان در جلسه‌ی کنکور سهمی برابر با دانش هر فرد دارد. به همین دلیل به داوطلبان توصیه می‌کنم به مدیریت زمان در کنکور توجه کافی داشته باشند.

چه برنامه‌ای برای تعطیلی بین 2 ترم و نوروزتان داشتید؟

به دلیل اینکه مدرسه‌مان به گونه‌ای برنامه‌ریزی کرده بود که تا آخر فروردین کتاب‌ها را تمام کند، بین 2 ترم هیچ تعطیلی‌ای نداشتم. در نوروز هم سعي كردم درس‌هایی را که از تابستان تا آن زمان مطالعه کرده‌ام، جمع‌بندي كنم و در این مدت حدود 70 تا 80 درصد از کتاب‌ها را مرور کردم.

جمع‌بندي کتاب‌ها را از چه زمانی شروع کردید؟

تقريبا تا آخر فروردين کتاب‌ها را تمام و از اول ارديبهشت جمع‌بندي را شروع كردم. البته دروسي مثل ديني و ادبيات جمع‌بندي ندارد، بايد يک بار كامل خوانده شود و من خودم جزواتم را يک دور كامل مطالعه کردم و در كل براي كسي كه درست خوانده باشد، دوران جمع‌بندي معني ندارد، چرا که بايد جزوات درسي را يک دور كامل خواند.

در دوران جمع‌بندی برنامه‌ی تست‌زنی‌تان را چگونه تنظیم کرده بودید؟

توصيه مي‌كنم داوطلبان از ابتدا سوالات را موضوعی بزنند، مثلا در مورد درس فیزیک ببینند کدام سوالات مربوط به بخش نور است و دقیق همه‌ی سوالات مربوط به آن بخش را حل کنند و تست‌های 2 تا 3 مرحله کنکورهای سال گذشته را به عنوان آزمون بزنند و آزمون‌های دیگر را با دقت به عنوان نمونه سوال حل کنند.

اگر يک بار ديگر فرصت داشتید در کنکور شرکت کنید، چه تغییراتی در برنامه‌ریزی درسی‌تان اعمال می‌کردید؟

زياد تغيير خاصي نمي‌دادم، اما سوالات كنكور را دقيق‌تر حل کرده و تلاش می‌کردم تا وارد بحث‌هاي حاشيه‌ای نشوم.

چه برنامه‌ای برای زمان‌های استراحت داشتید؟

تقریبا ماهي يك‌بار با دوستان مدرسه‌ام به تئاتر مي‌رفتم.

خودتان را با بچه‌هاي مدرسه كه براي كنكور درس مي‌خواندند هم مقايسه مي‌كرديد؟

خیلی نه. زياد توجه نمي‌كردم چون هر كس با توجه به توانايي‌اش درس مي‌خواند و من سعی می‌کردم طبق برنامه‌ریزی خودم پیش بروم.

به نظر شما خانواده چقدر می‌تواند در موفقیت فرزندان موثر باشد؟

خیلی زیاد. در کل خانواده باید به درس اهمیت بدهد و فضای خانه را برای داوطلب آرام کند. پدر و مادر باید سعی کنند در مورد رتبه با فرزندشان صحبت نکنند، چون باعث اضطراب فرزندشان می‌شود و تمرکز او برای درس خواندن کمتر ‌می‌شود. آنها باید سعی کنند کارهایی که باعث ایجاد انگیزه و تقویت روحیه‌ی داوطلب می‌شود، در برنامه‌ی روزانه‌ی خود داشته باشند.

فكر مي‌كنيد مي‌توانيد براي خواهر کوچکترتان مشاور خوبي باشيد؟

بله. اگر خودش دوست داشته باشد.

تصمیم دارید در چه رشته‌ای ادامه تحصیل بدهید؟

قصد دارم در رشته‌ی برق دانشگاه صنعتی شریف ادامه تحصیل بدهم.

چه توصیه‌ای برای داوطلبان کنکور دارید؟

توصیه می‌کنم خودشان را در قيد و بند‌های سخت نگذارند و برای خودشان محدودیت ایجاد نکنند و براساس توانايي‌‌شان برنامه‌ریزی کنند و مطمئن باشند که نتیجه‌ی زحماتشان را می‌بینند.

ممنونم از شما و از اينكه وقت‌تان را در اختيار ما گذاشتيد. اگر اجازه بدهيد گفت‌وگویی هم با پدر محترمتان داشته باشم.

******

آقاي عباس‌زاده لطفا تعريفي از فضاي خانواده‌تان داشته باشید؟

در کل فضاي خانه خیلی آرام بود و سال آخر هم که ساغرجان به طور جدی برای کنکور آماده می‌شدند، فضای بزرگ منزل را به ایشان اختصاص دادیم و سعی کردیم که فضایی آرام در خانه حاکم باشد.

به عنوان پدر نفر اول کنکور سراسری، چه توصیه‌ای به پدر و مادرها دارید؟

در درجه‌ی اول فکر می‌کنم جهت‌دهی علمی خانواده خیلی مهم است و اینکه از ابتدا علاقه به علم و درس را در بچه‌ها ایجاد کنند؛ ما در مسافرت‌ها بحث‌های علمی می‌کردیم و سعی داشتیم به‌ ایشان استقلال و اعتماد به نفس بدهیم و دخترم به همین شیوه درس خواند و از 6 سالگی به آموزشگاه زبان می‌رفت و در کنار درسش زبان هم می‌خواند و به اندازه‌ای که لازم بود تفریحم داشت.

در بین فامیل و آشنایان کسانی بودند که رتبه خوبی در کنکور آورده باشند و آیا شده که دخترتان را با آنها مقایسه کنید؟

بله. برادرزاده‌ام رتبه 13 سهمیه را کسب کرد و در حال حاضر در رشته‌ی دندان‌پزشکی دانشگاه شهید بهشتی مشغول به تحصیل است. ولی هیچ وقت ساغر را با کسی مقایسه نکردیم، چون خودش خیلی به درس خواندن علاقه داشت؛ مخصوصا درس ریاضی را با تمام وجود می‌فهمید.

شما بیشتر روی برنامه‌ریزی درسی دخترتان نظارت داشتید یا مادرشان؟

بیشتر خانومم نظارت داشت، ولی من خودم هم در جریان امور بودم.

چه توصیه‌ای دارید برای پدر و مادرهایی که دوست دارند فرزندی مثل فرزند شما داشته باشند؟

من همکارانی دارم که فرزندانشان موفق هستند، اما بعضی از خانواده‌ها از وضعیت تحصیلی فرزندشان بی‌اطلاعند. من خودم به ساغر کمک می‌کردم و وقتی هم که به مدرسه می‌رفت در بعضی دروس خودم کمکش می‌کردم و در سال آخر فضا را برایش فراهم کردم. امیدوارم تمام پدر و مادرها بتوانند فرزندان موفقی را تحویل اجتماع بدهند.

حین آمادگی برای کنکور وقت‌هایی هم بود که دخترتان در اجرای برنامه‌ی تحصیلی خود اشتباه کند و شما به خاطر اینکه کنکوری است تحمل کنید و بگویید که ای کاش این کار را انجام ندهد؟

نه. چون از نظر درسی مشاوری داشت که با خانواده هم در ارتباط بود و مشکلی پیش نیامد. گاهی فوتبال نگاه می‌کرد، ولی زود تلویزیون را خاموش می‌کرد. فقط با کم غذا خوردنش مشکل داشتیم.

در روز آزمون چه احساسی داشتید؟

خیلی مضطرب بودم. در شب کنکور هم تا نیمه شب بیدار بودم و به سختي خوابم برد.

برای دختر کوچکتان هم برنامه‌ای برای تک‌رقمی شدن دارید؟

برای دختر کوچکم هم از همین حالا برنامه‌ریزی کرده‌ام، خصوصا برای دروس پایه فیزیک و شیمی و زیست که در کنکور اهمیت بالایی دارد.

 





ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 26
  • کل نظرات : 7
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 1
  • آی پی امروز : 19
  • آی پی دیروز : 14
  • بازدید امروز : 56
  • باردید دیروز : 19
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 115
  • بازدید ماه : 273
  • بازدید سال : 1,036
  • بازدید کلی : 90,965
  • کدهای اختصاصی